logo_black

Boomverzorging

Omdat bomen belangrijk zijn!

Snoeien van bomen

Onder snoeien zijn verschillende technieken te onderscheiden naargelang fase van de boom (jeugdfase, volwassen fase, aftakelingsfase).

Een doorgedreven en zware snoei bij volwassen bomen is, met enkele uitzonderingen, sterk af te raden. De ideale situatie voor het snoeien van bomen is de volgende:

  • Begeleidingssnoei: deze snoei begint na het aanplanten van een jonge boom en begeleidt de boom de eerste jaren tot hij zijn 'ideale' vorm heeft. Voor laanbomen is dit tot de probleemtakken en de takvrije stamlengte bereikt is, voor solitaire bomen dient de begeleidingssnoei om in een vroeg stadium de probleemtakken te verwijderen.
     

  • Onderhoudssnoei in volwassen fase: is enkel nodig bij vormbomen, fruitbomen en na stormen of schade. Ook bij een slechte boomsoortkeuze en drastische 'slechte' snoei in het verleden zal de onderhoudssnoei nodig blijven.
     

  • Kroonverzorging bij bomen in aftakelingsfase zal zich vooral richten op uithalen van dood hout en eventueel uitlichten van de kroon.

 

Door gebruik te maken van speciale klimtechnieken kunnen wij op de lastigste plaatsen ons werk doen. Vaak zijn extra kosten voor een hoogwerker dan ook niet nodig.

 

Bekijk meer foto's van snoeiwerken bij projecten.